کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: یکی از مهم ترین عملکردها در نظام سلامت، کنترل بیماری های واگیردار از جمله بیماری های منتقله از آب و غذا است که به عنوان اصلی ترین تهدید کننده سلامت محسوب می شود.
کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: یکی از مهم ترین عملکردها در نظام سلامت ، کنترل بیماری های واگیردار از جمله بیماری های منتقله از آب و غذا است که به عنوان اصلی ترین تهدید کننده سلامت محسوب می شود.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران؛ صدیقه احمدی افزود: اگر چه بیماری های واگیر تحت کنترل هستند اما سهل انگاری و غفلت از این بیماری ها، می تواند آسیب جدی به جامعه وارد کند.
وی ادامه داد: در صورتی که بیماری های واگیر از کنترل خارج شوند، به سرعت بخش زیادی از جامعه را در خطر تهدید سلامتی و حتی مرگ قرار می دهند که از این رو باید بسیار مورد توجه قرار گیرند.
وی اذعان داشت: عدم تامین آب شرب بهداشتی، وجود مشکلات دفن زباله و دفع فاضلاب، افزایش مصرف غذاهای های آماده در خارج ازمنزل، وجود مراکز متعدد تهیه و توزیع مواد غذایی، پایین بودن سطح تحصیلات تولیدکنندگان و فروشندگان مواد غذایی و عدم رعایت بهداشت فردی، افزایش فروشندگان، اماکن تفریحی و ناهماهنگی در انتقال آموزش های انجام یافته از عمده ترین مشکلات در سطح بیماری های منتقله از آب و غذا است.
احمدی تصریح کرد: تقسیم بندی و تعاریف بیماری های منتقله از آب و غذا، علائم و نشانه های بالینی بیماری ها و اپیدمیولوژی و نظام مراقبت بیماری های منتقله از آب و غذا راه های پیشگیری از بیماری های منتقله از طریق آب و غذا، بحث سالم سازی آب و رعایت بهداشت فردی است.
کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران خاطر نشان کرد: نمونه گیری و تشخیص آزمایشگاهی سالمونلا( بیماری باکتریایی لوله گوارش) ، شیگلا(نوعی بیماری روده ای) و Ecoli (عفونت روده ای) و بیمار یابی و اطلاع رسانی و آموزش از دیگر راه های پیشگیری از بیماری های منتقله از طریق آب و غذا است.5